NASTAVAK POZITIVNOG POSLOVANJA U JZU DOM ZDRAVLJA ŠAMAC

Javna zdravstvena ustanova Dom zdravlja Šamac nastavlja sa trendom pozitivnog finansijskog poslovanja. Podsjećamo pozitivan finansijski rezultat sa 31.12.2022. godine iznosio je 49.820 KM, dok finansijski rezultat za prvih šest mjeseci 2023. godine iznosi 28.000 KM. Pored pozitivnog finansijskog rezultata direktorica Lepa Trivić napominje da smo za prvih šest mjeseci smanjili dugovanja po osnovu reprograma iz prethodnih godina za cc 63.000 KM, dok novih dugovanja nemamo.

Direktorica nadalje ističe da je pored finansijskog rezultata, po poslednjem izvještaju Fonda zdravstvenog osiguranja došlo do povećanja broja osiguranih pacijenata, što je svakako još jedan pozitivan iskorak. Napominje da Dom zdravlja pruža određene usluge i za pacijente sa područja drugih opština što dovodi do toga da pojedine službe imaju i preko potencijalnih 20.000 korisnika. Ukoliko nam je poznat ovaj podatak onda je sasvim jasno zašto je u prethodnoj godini oboren rekord u broju pruženih usluga, ukupno 294 872. U ovoj godini očekujemo isti broj pruženih usluga uz mogućnost blagog rasta.
Kada je u pitanju rad službi doma zdravlja, direktorica napominje da sve službe nesmetano rade, i da smo i dalje jedini na širem području naše regije koji nemamo drastičnu restrikciju u radu sektorskih ambulanti.
Saradnja sa svim ključnim faktorima: lokalnom samoupravom, nadležnim ministarstvom, fondom zdravstvenog osiguranja, kao i sa sekundarnom bolnicom je na zavidnom nivou. Tranše koje su nam odobrene u loklanom budžetu su redovne, kao i tranše koje su nam odobrene kroz Ugovor sa Fondom zdravstvenog osiguranja.
Saradnja sa sekundarnom bolnicom je na jednom zaista visokom nivou, u prethodnoj godini mi smo napravili značaj iskorak dolaskom brojnih specijalista, u ovoj godini smo zadržali sve specijalističke usluge, i iste čak proširili za dodatnog specijalistu iz oblasti otorinolaringologije. Do kraja godine radićemo na proširenju specijalističkih kapaciteta, u domenu urologije i ortopedije.
Pored ovih podataka Dom zdravlja Šamac napravio je značaj iskorak u pružanju promotivnih aktivnosti, i iste se nastavljaju i u ovoj godini, tu posebno ističemo saradnju sa svim udruženjima i sa osnovnim i srednjim školama sa područja Opštine Šamac, Peleagićevo i Donji Žabar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!