NA BANJSКU REHABILITACIJU IDE 11 PENZIONERA

Na banjsku rehabilitaciju koju finansira Vlada Republike Srpske iz opštine Šamac će otići 11 penzionera, što je za sedam više nego prošle godine, rekao je Srni predsjednik šamačkog Udruženja penzionera Ljubomir Čordašević.

On je naveo da je Udruženja od početka godine isplatilo ukupno oko 10.000 КM za pomoć članovima u stanju materijalne potrebe.

Čordašević je naveo da je pomoć isplaćena na osnovu 35 zahtjeva članova Udruženja, a iznosila je od 90 do 120 КM po korisniku, dok je za sahranu 31 člana izdvojeno po 200 КM.

On je istakao da budžet Udruženja iznosi 82.000 КM i da u njega ulazi članarina po tri КM mjesečno i dotacije opštine od 13.000 КM na godišnjem nivou.

Čordašević je pojasnio da opština Šamac izdvaja 10.000 КM godišnje za Udruženje penzionera kao dotacija plus 3.000 КM za 14 penzionera kojima se plaća kućna njega.

Govoreći o aktivnostima udruženja, Čordašević je istakao da su penzioneri zaintersovani za učešće u projektu “Zdravo starenje” švajcarskog Crvenog krsta u kojem učestvuju i opština Šamac, lokalni Crveni krst i Udruženje penzionera.

On je naveo i da planiraju 1. oktobra da obilježe Dan starih u Šamcu gdje će ugostiti oko 1.000 penzionera iz cijele BiH.

(SRNA)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!