LANI OSTVARENI REКORDNI REZULTATI U RADU

Šamačka lokalna uprava u prošloj godini je ostvarila rekordne rezultate u upravnom rješavanju jer je riješila 99,33 odsto od primljena 13.302 predmeta, rekla je načelnik šamačkog Odjeljenja za opštu upravu Lepa Trivić.

Trivićeva je rekla novinarima da je i u ovoj godini primljen veliki broj predmeta.

Ona je navela da je da je analizom po odjeljenjima utvrđeno da je najveći broj zahtjeva iz prošle godine bio u vezi sa radom Odjeljenja za opštu upravu, ukupno 7.155, a procenat riješenosti iznosio je 100 odsto.

Trivićeva je dodala da je na drugom mjestu Odjeljenje za privredu i inspekcijske poslove, sa ukupno 2.986 primljenih predmeta i procentom riješenosti 100 odsto, dok je treće Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove sa 1.691 primljenim predmetom i procentom riješenosti 99 odsto.

“U protekloj godini smo u Odjeljenju za opštu upravu izdali 5.493 uvjerenja iz matičnih knjiga i izvršili 13.261 ovjeru dokumenata. Značajan je i doprinos drugih odjeljenja, ali je to nemoguće istaći kroz stepen upravnog rješavanja, budući da je riječ o poslovima koji nisu vezani za ovu vrstu informacija”, istakla je Trivićeva.

Ona je napomenula da se, analizirajući ove podatke, može zaključiti da je Opštinska uprava Šamac, na način kako je organizovana s obzirom na epidemiju virusa korona, uspješno realizovala sve samostalne i prenesene nadležnosti.

“Posmatrajući ukupan broj predmeta u 2020. godini izjavljene su svega četiri žalbe na prvostepene odluke. Jasno je da su građani naše opštine većim dijelom zadovoljni radom lokalne uprave, a i mi možemo biti zadovoljni”, naglasila je Trivićeva.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!