KLJUČ U BRAVI U sred sezone zaposleni hotela u Jablanici otišli na kolektivni godišnji odmor

Slučaj koji je šokirao cijelu regiju i izazvao buru reakcija, odnosno premlaćivanje radnice hotela u Jablanici od strane vlasnika, a nakon kojeg je održano okupljanje brojnih građana BiH ispred jablaničkog hotela, u kojem su se dogodile nemile scene, stavljen je ključ u bravu tog objekta, uz obaviještenje da je u toku kolektivni godišnji odmor.

Tako je onemogućeno inspekciji da obavi inspekciji nadzor nad hotelom, a dobro upućeni izvori, kažu, da je ključ u bravu stavljen jer su nakon nemilih scena u tom objektu masovno otkazivane rezervacije i sumnja se da će Amir Džafić, koji od tada nije viđen u Jablanici, vratiti poslovanje tom hotelu.

Čak je i Opština Jablanica otkazala svu buduću saradnju sa ovim hotelom.

– Nasilje nikad i ni u kojem obliku ne smije i ne treba postojati, a odgovor na njega mora biti brz i oštar. Ja najoštrije osuđujem događaj u kojem je teško pretučena naša sugrađanka i očekujem da policija i tužilaštvo urade sve kako bi se odgovorna osoba kaznila. Kao načelnik Opštine pobrinuću se da Opština Jablanica u periodu ispred nas preispita bilo kakvu saradnju s poslovnim subjektima koji pored omalovažavanja radnika i njihovih prava sprovode i fizičko nasilje nad njima. Zaštita ljudskih i radničkih prava je temeljna vrijednost i ovakvo ponašanje u 21. vijeku je neprihvatljivo. Našoj sugrađanki želim brz i uspješan oporavak – poručio je načelnik Jablanice.

Podsjećamo vlasnik hotela Jablanica Amir Džafić, koji ima preko stotinu kilograma nagrnuo je na radnicu, ženu, tešku svega šezdesetak kilograma jedan na jedan, jer mu je najavila otkaz. Nije imala nikakve šanse da se brani, a tražila je samo svoju platu od 700KM.

(SrpskaInfo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!