JOŠ JEDNA AКCIJA ORGANIZACIJE “SRBI ZA SRBE”

ШАМАЦ, 20. МАРTА /СРНА/ – У Галерији Центра за културу у Шамцу вечерас је емитован филм о блаженопочившем митрополиту црногорско-приморском Амфилохију, у оквиру акције организације “Срби за Србе”.

U Centru za kulturu u Šamcu sinoć je prikazan film o blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju u okviru akcije organizacije “Srbi za Srbe”, a sav prihod prikupljen na ovom događaju namijenjen je za ugrožene višečlane porodice.

Pokretač akcije u Šamcu Slađana Stanišić rekla je Srni da je sinoć prikupljeno 440 КM, a da je film prikazan pod sloganom “Bioskop iz bloka”.

“Ovo je treća akcija organizacije Srbi za Srbe u Šamcu, ali ne i zadnja. Mnogo je volontera u Šamcu koji su se javili da pomognu u organizovanju raznih događaja”, kaže Stanišićeva.

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” od 2005. godine, uz pomoć velikog broja donatora iz cijelog svijeta, prikupila je sedam miliona evra donacija sa kojima je pomogla više od 2.800 porodica sa više od 14.000 djece širom Balkana.

U više navrata je pružala pomoć narodnim kuhinjama, bolnicama, porodilištima, osnovnim i srednjim školama, univerzitetima i drugim institucijama koje brinu o zdravlju i obrazovanju djece.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!