Još jedan zemljotres pogodio Srbiju


Republički seizmološki zavod Srbije registrovao je jutros u 02,51 sati zemljotres jačine 2,6 Rihtera čiji je epicentar u okolini Loznice.

 

Srbiju je u posljednje vrijeme potreslo deset zemljotresa od kojih je najjači bio u Kraguejvcu 3,9 stepeni po Rihteru.

Počev od 28. oktobra do 4. novembra popodne, instrumenti Republičkog seizmološkog zavoda registrovali su 11 zemljotresa čiji epicentri su bili na teritoriji Srbije, a čija je magnituda po Rihterovoj skali je bila preko jedan stepen.

Serija je počela blažim potresom od 1,6 stepeni u području Brusa, zatim na teritoriji Kruševca gdje je bio epicenter zemljotresa jačine 1,7 stepeni. Ove zemljotrese niko nije ni osjetio.

Zatim je zadrhtao Mladenovac a magnituda na Rihterovoj skali, prema zvaničnim podacima Republičkog seizmološkog zavoda, popela se na 2,7. Potom je tri puta podrhtavao Kragujevac, najprije su seizmolozi zabilježili potres jačine 1,6 stepeni, a naredna noć trećeg novembra unijela je nemir među Kragujevčane kada je ovaj grad poljuljalo 3,9 po Rihteru, a već narednog jutra zabilježen je zemljotres jačine 1,9 stepeni. Takođe u srijedu ujutro registrovan je novi zemljotres sa epicentrom u Mladenovcu, ovaj put jačine 1,6 po Rihteru.

Potom u Brusu, a zanimljivo je da je juče podrhtavalo i Kraljevo. U 6,34 sati zabilježen je blaži potres od 1,7 Rihtera.

Seizmolozi kažu da jačina jutrošnje zemjotresa u Loznici ne može izazvati oštećenje na objektima.

(atv)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!