Ivana Vuleta najboljim skokom godine odbranila svjetsku titulu (FOTO)

 

Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta osvojila je zlato na Svjetskom prvenstvu u Beogradu, najboljim skokom ove godine – 7.06 i tako odbranila svejtsku titulu osvojenu 2019. godine u Birmingemu.
 
Ivana Španović Vuleta (Foto: TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC) -

Ivana Španović Vuleta (Foto: TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC)

Ivana Vuleta je ostvarila dva cilja koja je postavila pred početak Svjetskog prvenstva u Beogradu – jedan je bio da odbrani zlato, a drugi da se približi svom rekordu (7.24).

Najbolja srpska atletičarka nikada nije izgubila pred domaćom publikom, pa je i sada bila na visini zadatka i, pred oko 10.000 ljudi u prestonici Srbije, osvojila svjetsku titulu.

Foto: TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC

Foto: TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC

Vuleta je odbranila zlato osvojeno u Birmingemu 2019. godine, najboljim skokom ove godine – 7.06, koji je ostvarila u četvrtoj seriji.

Foto: TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC

Foto: TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC

Samo pet ispravnih skokova je viđeno u prvoj seriji – među deset takmičarki koje su napravile prestup bile su i Ivana Vuleta i Milica Gardašević.

Kvaneša Burks je sa 6.77 bila najbolja u prvoj seriji, Tifani Flin je skočila sedam centimetara manje, a Rut Usoro je skočila 6.69.

Ivana je u drugoj seriji preuzela prvo mjesto skokom od 6.89, najboljim skokom ove godine.

Foto: TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC

Foto: TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC

Milica Gardašević je ponovo prestupila, a na drugo mjesto se probila Tifani Flin, skokom od 6.78.

U trećoj seriji je Ivana daleko skočila, ali je napravila prestup, dok je Milica Gardašević skočila 6.59.

Brume i Ugen su zablistale u trećoj seriji, pa je Nigerijka došla do drugog mjesta skokom 6.85, a Ugen iz Velike Britanije do trećeg sa 6.82.

“Arena” je proključala poslije četvrte serije, kada je Ivana Vuleta skočila 7.06! Popravila je rezultat iz druge serije i zacementirala prvu poziciju, što nije mogao da pokvari ni prestup u petoj seriji.

Srebro je osvojila Niegerijka Ese Brum skokom od 6.85, a bronzana medalja pripala je Lorejn Ugen iz Velike Britanije rezultatom 6.82.

(RTS)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!