Interventne mjere Opštine Šamac na sanaciji štete prouzrokovane elementarnom nepogodom

Na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije usvojene su sljedeće mjere:

Opština Šamac će interventno djelovati na način da će iz budžeta biti uplaćena sredstva za oko 20 zajednica etažnih vlasnika (stambeni objekti) čije krovne konstrukcije su pretprjele najveća oštećenja.

Svjesni činjenice da su štete u oblasti poljoprivrede mnogo veće, a u skladu sa ograničenim finansijskim mogućnostima, Opština Šamac će rebalansom budžeta izdvojiti 100.000 КM za naknadu štete u oblasti poljoprivrede.

Na osnovu informacija sa terena, 30 najugroženijih korisnika individualnih objekata kojima je krovna konstrukcija u potpunosti ili u najvećem dijelu oštećena, te su objekti neuslovni za život a vlasnici nisu u mogućnosti samostalno da izvrše sanaciju, Opština će jednokratno finansijski pomoći.

U narednim danima sagledaćemo mogućnosti za dalje mjere koje će biti preduzete, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Pored gore navedenih mjera Opštine koje su interventne i jednokratne, Opština je u obavezi da izvrši procjenu štete na području opštine Šamac, od jutros u šalter sali Opštinske uprave, građani mogu da podnesu zahtjeve na osnovu kojih će Кomisija u što kraćem roku izaći na teren, sačiniti zapisnik i izvještaj, te iste proslijediti Vladi Republike Srpske i drugim nadležnim institucijama s ciljem da se zatraži pomoć na ublažavanju nastale štete.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!