Inspektor MUP RS Milovanović pušten iz pritvora

Inspektor MUP Republike Srpske Mladen Milovanović (37) zvani Mili koji je uhapšen sa škaljarcem Milošem Božovićem pušten je iz pritvora, saznaje Srpskainfo.

Osnovni sud u Banjaluci odbio je prijedlog Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka da se prema Milovanoviću produži pritvor.

– Odbija se prijedlog Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci kojim se traži produženje pritvora prema osumnjičenom Mladenu Milovanoviću, a koji je određen rješenjem ovog suda 19. jula 2021. godine – navodi se u rješenju suda.

Na ročištu na kojem se raspravljalo o produženju pritvora prisustvovali su tužilac Siniša Marković i advokat osumnjičenog Saša Labotić.

Osumnjičenom Mladenu Milovanoviću zvanom „Mili“ ujedno su određene mjere zabrane napuštanja boravišta i to grada Banjaluke uz privremeno oduzimanje putnih isprava i uz zabranu izdavanja novih putnih isprava.

Milovanoviću se zabranjuje korištenje lične karte za prelazak državne granice, te je obavezan da se svaka tri dana javlja Policijskoj stanici Banjaluka-Centar.

Milovanović je ovim rješenjem ujedno upozoren da se prema njemu može odrediti pritvor ponovo, ako prekrši mjere zabrane.

Podsjetimo, pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa Žandarmerijom uhapsili su 17. jula u centru Banjaluke policijskog inspektora Mladena Milovanovića i Miloša Božovića iz Cetinja.

Prema nezvaničnim informacijma Božović je pripadnik škaljarskog klana, a inspektor Milovanović se teretio za pomoć učiniocu nakon krivičnog djela.

– Božović je uhapšen na osnovu međunarodne Interpolove potjernice raspisane za krivično djelo „Teško ubistvo“. Milovanović je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je kao policijski službenik MUP Republike Srpske učinio krivično djelo „Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela“ – rekli su nakon hapšenja u MUP-u Srpske, navodeći inicijale osumnjičenih.

(Srpskainfo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!