Fond “Dr Milan Jelić”: Pogledajte konačnu rang listu studenata II i III ciklusa studija za akademsku 2020/21. godinu

Na konkurse Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, Fonda „Dr Milan Jelić“ za dodjelu stipendija redovnim studentima drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, BiH i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu za akademsku 2020/2021. godinu pristiglo je ukupno 29 prijava.

 

Prijave su se odnosile na oba ciklusa studija od čega je 14 prijava zadovoljilo uslove propisane konkursima.

Studentima drugog ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, BiH i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu, od ukupno devet  prijava, dodijeljene su dvije godišnje stipendije u iznosu od po 5.000,00 KM, dok je studentima trećeg ciklusa studija dodijeljeno sedam godišnjih stipendija, od ukupno 20 prijava, u iznosu od po 10.000,00 KM za tekuću akademsku godinu. 

Naredni konkurs za dodjelu stipendija studentima drugog i trećeg ciklusa studija za akademsku 2020/2021. godinu biće objavljen u oktobru 2021. godine.

Od nastanka ideje o dodjeljivanju prestižnih stipendija Fonda „Dr Milan Jelić“ dodijeljeno je preko 2.494 godišnjih stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, BiH i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu u ukupnom iznosu od preko 12 miliona KM. Godišnji budžet za dodjelu stipendija najuspješnijim studentima iz Fonda „Dr Milan Jelić“ iznosi 750.000,00KM.

Konačnu rang-listu studenata drugog ciklusa studija možete pogledati ovdje.

Konačnu rang-listu studenata trećeg ciklusa studija možete pogledati ovdje.

Studenti koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendija biće blagovremeno obavješteni o načinu i terminima potpisivanja ugovora o stipendijama.

Pregled bodovanih rezultata studenata drugog ciklusa studija u nauci i umjetnosti možete pogledati ovdje.

Pregled bodovanih rezultata studenata trećeg ciklusa studija u nauci i umjetnosti možete pogledati ovdje.

(SrpskaInfo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!