ELEКTRONSКO PROSLJEĐIVANJE MATERIJALA ZA SКUPŠTINSКE SJEDNICE

Odbornici Skupštine opštine Šamac danas su jednoglasno podržali incijativu kojom će se znatno doprinijeti efikasnosti i uštedama jer će materijal za skupštinske sjednice biti prosljeđivan elektronski.

Predsjednik Skupštine Simo Varadinović, koji je pokrenuo incijativu u prošloj godini, pojasnio je da su troškovi održavanja jedne skupštinske sjednice samo u papiru, tonerima i kopiranju prelazili cifru od 400 КM.

“Predložili smo odbornicima da materijal dobijaju elektronski. Devet odbornika se izjasnilo da im se šalje na mejl na njihov lični laptop, za 12 odbornika Skupština će obezbijediti laptope koje će zadužiti na revers, dok su četiri odbornika izrazila želju da materijal dobijaju u štampanom obliku, kao i do sada”, rekao je Varadinović.

Prema njegovim riječima, osim podrške ovoj odluci o načinu i uslovima korištenja informatičke opreme u vlasništvu opštine, odbornici su danas donijeli izmjenu Poslovnika o radu Skupštine.

On je naveo da opština Šamac učestvuje u “MEG” projektu u oblasti lokalne samopuprave, a izmjene Poslovnika idu u pravcu izbora spoljnih članova stalnih radnih tijela.

“Do sada su na konstitutivnim sjednicama formirana sva stalna radna tijela. Ovom izmjenom ćemo na prvoj konstitutivnoj sjednici izabrati članove stalnih radnih tijela iz reda odbornika, a članove ostalih, iz reda građana kao spoljnih članova biraćemo posredstvom javnih poziva i u tom pravcu će da djeluje komisija za izbor i imenovanje”, dodao je Varadinović.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Vedrana Mihaljčić rekla je Srni da su danas usvojili Program zajedničke komunalne potrošnje i Program održavanja i rekonstrukcije javnih saobraćajnica puteva i ulica na području opštine Šamac za 2023. godinu.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!