DRUGI PIŠU: Potpredsednik SDS zarađuje milione u poslu sa bivšom “zelenom beretkom“

Aktuelni potpredsednik SDS Milan Radović, kome su u Republici Srpskoj puna usta priče o siromaštvu i teškom životu građana, na izgradnji samo dve zgrade u Sarajevu zaradiće više miliona maraka.

Njagov partner u građevinskom biznisu je Malčo Rovčanin, poznati sarajevski ugostitelj, a u ratu pripadnik „Zelenih beretki“, inače strah i trepet za sarajevske Srbe.

Prema pisanju portala FaktorMagazin.ba, u ovom trenutku, aktuelna su njihova dva gradilišta u centru Sarajeva. Navodno, zidaju na desetine hiljada kvadrata stambeno-poslovnog prostora, a dokumenti u posedu Faktora potvrđuju da će Radović sa poslovnim partnerom, bliskim stranci Bakira Izetbegovića, na ovim poslovima inkasirati više od deset miliona maraka.

U Faktoru dalje navode da je “prvi poslovno-građevinski poduhvat Radovića i Rovčanina u završnoj fazi”:

Nakon što su kupili urušenu staru autrougarsku zgradu, uz samu Miljacku u centru Sarajeva, počeli su gradnju velelepnog objekta sa više desetina hiljada kvadarta poslovnog i stambenog prostora.
Radovi bi trebalo da budu okončani do kraja godine.

Na ovom portalu tvrde i da gradnja, navodno, nije prošla bez problema sa zakonom, pa je tako “opština Centar insistirala da se postojeći austrougarski objekat ne ruši, ali on je ipak sravljen do temelja, a u završnom rešenju novog kompleksa trebalo bi da bude samo fasada na prva dva sprata koja bi podsećala na nekadašnju zgradu”.

Na portalu dalje pišu da je “ostatak ovog bloka izgrađen u modernom stilu”:

Zgrada je u obliku slova L, sa podzemnom garažom, poslovnim prostorima i luksuznim stanovima. Sve u svemu, podzemne garaže, prizemlje, četiri sprata, objekat i mansarda.
Izgrađena je uz sam most Čobanija, na šetalištu uz Miljacku, preko puta zgrade Pozorišta. Procjenjuje se da je gradnja samog objekta koštala više od 15 miliona maraka. U prodaji, kvadarat poslovnog prostora dostiže cenu do 6.000 maraka, stambenog oko 5.000 dok se garažno mesto prodaje i za vrtoglavih 50.000 КM. Procenjuje se da će Rovčanin i Radović na ovom objektu zaraditi, minimalno, deset miliona maraka.
Srpsko-muslimanska poslovna veza

Prema podacima Faktora, „Trust invest“ su Radović i Rovčanin osnovali 2016. godine. Sedište je na Skenderiji, osnivački kapital je u udelima po 50 odsto, a trenutno je u kompaniji zaposleno sedam radnika. Rovčanin je direktor i ovlašćeno lice za zastupanje, osnivački kapital je bio 2.000 maraka.

Objekat Hotel Gaj – SkenderBrick

Tokom ove godine pomenuti tandem odlučio je da kupi, kako piše Faktor, atraktivno zemljište nekadašnjeg „Hotela Gaj“ u blizini Skenderije:

Rovčanin je vezan za ovo zemljište, jer je godinama na toj lokaciji držao restoran „Vinoteka“ koji je zatvoren nakon njegovog hapšenja zbog utaje poreza 2008. godine. Od opštine Centar dokupili su za 439.000 maraka građevinsko zemljište kako bi objedinili parcelu. Opet nije moglo bez kršenja zakona pa su pre kupovine zemljišta, srušili postojeći objekat kako bi se pripremili za gradnju. Objekat će imati 6.143 kvadrata. Prema proceni veštaka, u koju je navodno Faktor imao uvid, gradnja ovog objekta koštaće 12.252.500 КM, te da je građevinska cena kvadrata od 1.300 do 1.700 maraka. Sve u svemu, procjenjuje da će se na gotovom objektu zaraditi 19.198.400 КM.
Prema saznanjima Faktora, dobro uhodani građevinari Radović i Rovčanin se neće zaustaviti na pomenute dve lokacije. Navodno, “pikirali” su i novu lokaciju u blizini bolnice na Кoševu.

U tom delu grada trebalo bi da grade luksuzni kompleks od više hiljada kvadrata.

U očekivanju da ova afera dobije rasplet, pitamo Radovića kakva je uloga Mlađana Dinkića, nekadašnjeg predsednika stranke G17+ u navedenim finansijsko-špekulativnim operacijama?

(Nacionalist.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!