Dr Kon tvrdi: Cjelodnevne kovid propusnice neophodne zbog skijališta i Nove godine

 

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon istakao je da tokom sjedndice Kriznog štaba “nije bilo neke rasprave o kovid propusnicama”.

Objašnjenje je bilo da su dosadašnje mjere dovoljne i da jednostavno zbog toga ne treba ništa raditi. To su objašnjenja. Mora da se shvati da medisinski dio Kriznog štaba i dalje ostaje pri tome da je jedna od mininuma mjera uvođenje 24-časovne propusnice mjera koja rešava mnogo toga, o čemu još nije bilo riječi. Danas nije bilo riječi ni o skijalištima, niti o Novoj godini, a upravo to je ono zbog čega smatramo da je 24-časovna kovid propusnica nešto o čemu krajnje ozbiljno treba da se razmišlja – rekao je Kon u gostovanju na TV K1.

Kon je istakao da je sednica bila konstruktivna i da nema razloga ni za zadovoljstvo, ni za nezadovoljstvo, kao i da se postavlja pitanje da li će mjere da budu dovoljno uspješne ili ne.

– Mi smo imali sinergistično djelovanje uvođenja propusnica na 20 sati paralelno sa produženim raspustom. Broj oboljelih je pao na pola samo zahvaljujući tim mjerama koje su sinergistično delovale. Pratili smo šta se dešava poslije toga. Došlo je do malog porasta, ali nema daljeg porasta u školama što je dobar znak jer će krivulja da nastavi da pada – dodao je.

(SrpskaInfo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!