Dodik na obilježavanju Dana sjećanja na stradale u NATO agresiji “Nikad im, što se mene tiče, nećemo ni oprostiti, ni zaboraviti”

 

 

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Somboru, na državnoj manifestaciji obilježavanja Dana sjećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine, da oni koji su počinili ovaj zločin moraju da shvate da srpski narod čine i živi i mrtvi, ali i oni koji će se roditi, i da je zato odgovornost prema onima koji će doći da se ova agresija nikada ne zaboravi.

Dodik je rekao da je cilj večerašnjeg okupljanja i sjećanje,ali i to da se nikada ne zaboravi ono što su učinili zlotvori koji su naložili bombardovanje i ubijanje nedužnih ljudi.

– Okupljamo se ovdje zahvaljujući predsjedniku Srbije Aleksandaru Vučiću koji je odlučio da se agresija nazove pravim imenom, a ne `Milosrdni anđeo`. Mi smo narod čiji su stradalnici nazivani kolateralnom štetom. Mi nismo kolateralna šteta. Nikad im, što se mene tiče, nećemo ni oprostiti, ni zaboraviti. Ne možemo da oprostimo zato što su bili bezdušni, zato što su do kraja išli da nas ponize – poručio je Dodik.

On je rekao da je SR Jugoslavija izabrana za vježbalište zbog samo jedne organizacije, a to je NATO, te istakao da odgovorni za ovaj zločin nikada nisu odgovarali.

Dodik je naglasio da su nakon NATO agresije nudili kredite za obnovu svega što je porušeno, ali da srpski narod nije mogao da obnovi djecu i nevino stradale ljude.

Ja im nikada neću vjerovati – poručio je Dodik.

Danas su se navršile 24 godine od početka agresije NATO na SR Jugoslaviju u kojoj je tokom 78 dana bombardovanja ubijeno 2.500 ljudi, među kojima najmanje 79 djece, dok je upotreba zabranjene municije sa osiromašenim uranijumom izazvala teške posljedice po zdravlje stanovništva, a cijela zemlja pretrpjela strašna razaranja.

U Somboru, jednom od prvih gradova gdje su pale bombe i izgubljeni ljudski životi, danas je organizovana državna ceremonija obilježavanja Dana sjećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine, u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Republike Srpske Milorada Dodika, te zvaničnika obje republike.

(SrpskaInfo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!