DOBRO POSLOVANJE JAVNIH PREDUZEĆA I USTANOVA

Na današnjem sastanku načelnika opštine Šamac Đorđa Milićevića sa direktorima pet javnih ustanova i dva javna preduzeća konstatovano je da su tokom prošle godine u najvećoj mjeri svi dobro poslovali, te su dogovoreni planovi za unapređenje poslovne discipline i unapređenje rada lokalne zajednice.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević rekao je Srni da je jedna od tema bila i broj radnika u javnim preduzećima i ustanovama, te da je konstatovano da tokom proteklih godina nije znatno povećavan broj zaposlenih.

“To je možda jedan od razloga uspješnog poslovanja svih ovih godina. Zaključili smo da povećanje broja zaposlenih neće biti tokom 2023. Prijem novih radnika je jedino moguć prilikom odlaska postojećih”, naglasio je Milićević.

On je izrazio očekivanje da po završnom računu za 2022. godinu poslije niza godina “Vodovod i kanalizacija” posluje pozitivno, te naveo da su tokom prošle godine imali niz aktivnosti na proširenju vodovodne mreže u znatnom finansijskom iznosu uz podršku opštine Šamac, čime će biti povećan broj korisnika, a time omogućeno i bolje poslovanje preduzeća.

Milićević je rekao da će Кomunalno preduzeće uz podršku opštine Šamac nastaviti sa nabavkom opreme kako bi troškovi angažovanja drugih firmi bili svedeni na minimum.

“Imamo dobru saradnju sa svim javnim ustanovama i preduzećima”, rekao je Milićević i dodao da je praksa da u januaru i septembru kabinet načelnika i direktori javnih preduzeća i ustanova zajednički analiziraju rezultate i planove.

Direktor Doma zdravlja Šamac Lepa Trivić istakla je da je ova ustanova u novu godinu ušla sa više značajnih finansijskih iskoraka i sa manje dugova.

“Mi smo u 2022. godini dug prema dobavljačima smanjili sa 106.000 КM na 73.000 КM. Vratili smo više od 100.000 КM reprograma Poreskoj upravi Republike Srpske, što je značajan pomak u odnosu na 2021. godinu. Uspjeli smo da očuvamo rad svih deset službi, dvije sektorske ambulante”, navela je Trivićeva.

Ona je naglasila da je Dom zdravlja u Šamcu jedan od rijetkih na ovom području koji ima sektorske ambulante koje rade.

Trivićeva je dodala da će Dom zdravlja posredstvom Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske u narednom periodu dobiti novo sanitetsko vozilo, a nastaviće saradnju sa bolnicom u Doboju, te da će, osim hirurga, dermatologa i neurologa, pokušati da dodatno proširi specijalističke usluge i obezbijedi dolazak i urologa u Šamac.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!