Đoković se oglasio o svom PCR testu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković oglasio se rano jutros na društvenim mrežama povodom situacije u kojoj se nalazi u Australiji.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Želim da se obratim povodom konstantnih dezinformacija u vezi sa mojim aktivnostima u decembru koje su dovele do pozitivnog PCR testa.

Ovo je dezinformacija koja treba da se ispravi, pogotovo kako bi se umirila zabrinutost u vezi sa mojim prisustvom u Australiji, i kako bi se odgovorilo na pitanja koja su veoma bolna i zabrinjavajuća za moju porodicu.

Želim da naglasim da sam se mnogo trudio da svima obezbijedim sigurnost, kao i da pružim punu saradnju u vezi sa obavezama koje se tiču testiranja.

U Beogradu sam 14. decembra bio na košarkaškoj utakmici, poslije koje je javljeno da je nekoliko ljudi koji su tu bili imalo pozitivan test na kovid-19.

Iako nisam imao simptome kovida, izvršio sam brzi antigenski test 16. decembra, koji je bio negativan, a kao dodatnu mjeru opreza, uradio sam i zvanični i odobreni PCR test tog istog dana.

Sljedećeg dana prisustvovao sam teniskom događaju u Beogradu, kako bih dodijelio nagrade djeci; uradio sam brzi antigenski test prije odlaska na ovaj događaj, i on je bio negativan.

Nisam imao simptome, osjećao sam se dobro, i obavještenje o pozitivnom PCR testu sam dobio tek poslije tog događaja.

Sljedećeg dana, 18. decembra, bio sam u svom teniskom centru u Beogradu, kako bih ispunio od ranije ugovorenu obavezu za intervju i snimanje za L'Équipe. Otkazao sam učešće na svim drugim događajima, osim intervjua za L'Équipe.

Osjećao sam obavezu da uradim intervju za L'Équipe, jer nisam želio da iznevjerim novinara, ali sam se držao mjera socijalnog distanciranja, i nosio sam masku, osim za vrijeme snimanja.

Poslije intervjua i snimanja otišao sam kući i izolovao se na predviđeni period, ali sada mi je jasno da sam napravio grešku u procjeni, i da je trebalo da odložim ovu obavezu.

Kad je riječ o mojoj prijavi za putovanje, nju je u moje ime podnio moj tim, kao što sam i rekao imigracionim zvaničnicima po dolasku, i moj agent se iskreno izvinjava za administrativnu grešku koju je napravio kad je čekirao pogrešnu “kućicu” o mojim prethodnim putovanjima, prije dolaska u Australiju. Ovo je bila ljudska greška, a sigurno nije bila namjerna. Živimo u vremenima punim izazova, u doba pandemije, i sigurno je da se ovakve greške ponekad dešavaju. Danas je moj tim učinio dostupnim dodatne informacije Vladi Australije, kako bi se razjasnilo ovo pitanje.

Osjetio sam da je važno da se oglasim i da razjasnim dezinformacije, i neću davati dalje komentare, zbog velikog poštovanja prema Vladi Australije, vlastima i procesu koji je u toku.

Uvijek je čast i privilegija igrati na Australijan openu. Australijan open je voljen među igračima, navijačima i u društvu, ne samo u Viktoriji i Australiji, nego i širom planete, i sve što želim je prilika da se takmičim protiv najboljih igrača na svijetu i da nastupam pred jednom od najboljih publika na svijetu.”

(rtrs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!