ČORDAŠEVIĆ: UREĐUJEMO NAŠ DOM

Udruženje penzionera iz Šamca počelo je sa infrastrukturnim uređenjem objekta Doma penzionera i dvorišta, za šta je iz članarine i dotacije opštine za ove radove do sada utrošeno 8.500 КM.

Predsjednik Udruženja penzionera Ljubomir Čordašević rekao je Srni da je popločan prostor ispred zgrade Doma penzionera, postavljene kamere po jedna u unutrašnji prostor i u dvorište, te zamijenjeni dva prozora i vrata.

“Od poplava 2014. godine skoro ništa nije mijenjano, svuda je duvalo. Penzionerima koji borave tu hladno je, iako se grije, pa će zamjenom prozora biti toplije, a uštediće se na grijanju”, rekao je Čordašević.

On je istakao da ništa ne bi mogli da urade bez pomoći lokalne zajednice, te da je opština Šamac za 2021. godinu za Udruženje penzionera izdvojila 10.000 КM, a za 2022. godinu je taj iznos povećan na 13.000 КM.

Čordašević je istakao da Udruženje penzionera broji 1.800 penzionera, koji izdvajaju na mjesečnom nivou članarinu od po tri КM, a da ih na šamačkom području ima 2.400.

“Finansiramo se od dotacije opštine Šamac, članarine, od kantine koja ne posluje dobro, ali je potrebna zbog penzionera koji tu provode vrijeme i popiju čaj ili kaf, te ako ima donacija sa strane”, naglasio je Čordašević.

On je rekao da za narednu godinu planiraju da nastave sa infrastrukturnim radovima zamjene prozora i zamjene ograde oko dvorišta.

Penzioner Drago Nedić rekao je da su ove aktivnosti odlične za penzionere koji su na kraju životnog doba, sami i stari da provedu vrijeme u Domu penzionera sa društvom, popiju čaj i druže se u toplim prostorijama.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!