Angažuju policiju zbog NELEGALNIH PREVOZNIKA: Dogovoren model borbe protiv nelojalne konkurencije

U narednom periodu u planu je akcija suzbijanja nelegalnog prevoza putnika u kojoj će učestvovati inspektori Poreske uprave RS i Inspektorata RS.

U saradnji sa MUP i predstavnicima Ministarstva saobraćaja i veza biće kontrolisane i primjenjene sve raspoložive mjere prema nelegalnim prevoznicima putnika.

Ovo su dogovorili predstavnici Udruženja saobraćaja i veza Privredne komore Republike Srpske, Ministarstva saobraćaja i veza, MUP, Republičke uprave za inspekcijske poslove i Poreske uprave RS.

Tokom pandemije je došlo do ekspanzije nelegalnog prevoza, čime su najviše pogođeni legalni prevoznici. Granična policija BiH je ranije saopštila podatak da ilegalni prevoznici godišnje nanesu štetu od nekoliko desetina miliona KM.

Predstavnici republičkih institucija su dogovorili protokol saradnje kako bi se akcije suzbijanja nelegalnog prevoza u budućem periodu provodile kontinuirano, sa što kvalitetnijom komunikacijom između inspektora Poreske uprave RS, Republičke uprave za inspekcijske poslove, MUP RS i Ministarstva saobraćaja i veza RS.

(SrpskaInfo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!