КULOARI BRUJE: Sklopljeno savezništvo opozicionih stranaka Republike Srpske i Srbije?!

Politički kuloari u Republici Srpskoj yveliko bruje o tome da je sasvim izvesno Milan Radović sklopio savezništvo sa Strankom slobode i pravde Dragana Đilasa, kroz dogovor da združeno i simultano rade na destabilizaciji Srbije i Republike Srpske, a što bi po njihovoj zamisli trebalo da privuče pažnju i izazove intervenciju zapadnih ambasada, koje bi ih dovele na vlast mimo volje naroda.

Saznajemo da je od novembra 2020. godine, Đilas delegirao svog čoveka od poverenja, Branka Miljuša, koji je po tom zadatku posetio Banja Luku, gde je preneo Radoviću iskustva i savete u pogledu širenja „lažnih vesti“ i izazivanja uličnog haosa, a ova saradnja se potom dalje razvijala.

Nakon toga, Radović je po Đilasovom receptu iskoristio svoje „tajkunske“ poslove za finansiranje kampanje „trovanja“ javnog prostora različitim dezinformacijama, koje su pre svega usmerene na unošenje razdora između rukovodstava Srbije i Republike Srpske, kao i na podsticanje veštačkih unutrašnjih razmirica u Stranci nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika.

Navodno su se Radovićevi interesi nedavno podudarili i sa zvaničnim Sarajevom, te je razmatrano na koji način bi moglo da se podstakne eskaliranje protesta u Beogradu oko murala Ratku Mladiću, radi izazivanja nasilja i sukoba na beogradskim ulicama za račun para-obaveštajne službe Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića.

Podsećamo da je nedavno obelodanjeno da Radović često boravi u Sarajevu, gde izvodi građevinske projekte sa pripadnicima bošnjačkog kriminalnog miljea.

 

(Nacionalist.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!