КOMUNALNO PREDUZEĆE NABAVILO NOVI КAMION ZA ODVOZ OTPADA

Javno preduzeće “Slobodna zona” danas je nabavilo još jedno komunalno vozilo za odvoz otpada vrijednosti 60.000 КM putem Fonda za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Republike Srpske.

Riječ je o kamionu mercedes “Aksor” sa nadogradnjom, kapacteta 21 metar kubni. Nabavku vozila finansirao je Fond za zaštitu životne sredine sa 70 odsto i 30 odsto preduzeće.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević kaže da je preduzeće “Slobodna zona”, čiji je osnivač opština, zajedno sa Fondom za zaštitu životne sredine RS proteklih godina realizovalo tri krupna projekta vrijednosti većoj od 150.000 КM, od čega je učešće ili opštine ili “Slobodne zone” bilo oko 40.000 КM.

On je precizirao da je nabavljena oprema za održavanje deponije na području Hasića, oprema za čišćenje ulica u gradu, a danas nabavljen još jedan kamion za odvoz smeća.

Milićević ističe da je realizacijom ovih projekata povećan nivo komunalnih usluga na ovom području.

“Namjera svih ovih godina je da Slobodna zona bez kreditnih zaduženja, uz sopstvena sredstva i sredstva opštine Šamac nabavlja opremu i tako podiže nivo i kvalitet usluga. U narednim godinama putem bespovratnih sredstava ili uz učešće viših nivoa vlasti, uz sufinansiranje opštine, namjera nam je da obezbijedimo opremu koja je potrebna za funkcionisanje tog preduzeća”, kaže Milićević.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Slobodna zona” u Šamcu Lazar Đekić ističe da je sva oprema koju posjeduje ovo preduzeće nabavljena putem javnih konkursa koje raspisuje Fond za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Republike Srpske i iz vlastitih sredstava.

“Predviđeno je da novi kamion na terenu sakuplja komunalni otpad i odlaže ga na deponiju, a bio je neophodan preduzeću”, rekao je Đekić.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!