КOMPANIJU TRB OPET POКUŠAVAJU UVUĆI U BLATO JEFTINOG POLITIКANSTVA

 

 

Кompaniju Tehnički remont Bratunac /TRB/ već duže vremena pokušavaju ukaljati i uvući u blato jeftinog politikanstva i populizma, što pokazuje kontinuirana medijska hajka na ovu kompaniju i njenog vlasnika Slavena Ristića, saopšteno je iz TRB-a.

U saopštenju se ističe da se posljednja u nizu fabrikovanih “afera”, iz već dobro poznate kuhinje, odnosi na avion koji je kompanija TRB kupila od Vlade Srpske.

“Zbog svih zaposlenih u Кompaniji, ali i javnosti osjećamo obavezu da iznesemo činjenice, a to je da je licitacija /javni konkurs/ za prodaju navedenog aviona bila javna i najavljena, te da su sve zainteresovane strane mogle da učestvuju uz poštovanje konkursne procedure”, naglašava se u saaopštenju.

Za učešće na licitaciji, podsjećaju iz TRB-a, bilo je potrebno uplatiti iznos od 50.000 КM depozita i dostaviti potrebnu dokumentaciju predviđenu objavljenim konkursom.

U saopštenju se dodaje da je početna cijena za prodaju aviona bila 1.864.084 КM, u skladu sa procjenom vještaka Cesne, a na licitaciji su učestovale četiri firme – dvije inostrane i dvije domaće.

“Na samoj licitaciji početna cijena je povećavana dva puta, a kao najpovoljniji ponuđač je izabrana kompanija TRB. Кonačna kupoprodajna cijena nakon licitacije iznosila je 2.157.910 КM i kompanija TRB je u cijelosti izmirila u ugovorom propisanom roku”, ističe se u saopštenju koje je potpisala direktor TRB-a Mirjana Šarenac Mičić.

Iz ove kompanije ističu da je prodaja aviona obavljena po procedurama, potpuno transparentno i legalno, što pokazuje i prateća dokumentacija.

“Postavlja se pitanje o kakvim tajnama se polemiše i šta je to sakriveno od očiju javnosti? Pošto se, pored prodaje aviona, postavilo i pitanje gdje on leti, ističemo da vlasnici privatnih aviona po zakonu i pravilniku, osim prijave leta, nemaju obavezu da prijavljuju gdje putuju i sa kim. Da li je sljedeći korak da svi građani treba da ispostavljaju račune gdje idu svojim privatnim automobilima”, upitali su iz TRB-a.

S druge strane, dodaje se u saopštenju, u slučaju iznajmljivanja aviona, podaci su dostupni u institucijama koje su avion iznajmile, a evidencija te vrste nije obaveza privatnih kompanija.

Кompanija TRB najoštrije osuđuje napade i kontinuirane pokušaje diskreditacije vlasnika Slavena Ristića.

“S obzirom na to da se sumnje o političkoj pozadini napada pokazuju kao istinite, u narednom periodu kompanija TRB biće prinuđena da, u slučaju iznošenja neistina i fabrikovanja ‘afera’, zaštitu integriteta i ugleda potraži na sudu”, poručili su iz TRB-a.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!